نحوه اتصال موبایل به تلویزیون با کابل و بدون کابل
یکی از مواردی که برای کاربران امروزی اهمیت ویژه ای دارد، نحوه وصل کردن گوشی به تلویزیون (TV) است. بسیاری از تلویزیون ها دارای قابلیت اتصال بدون کابل و با کابل به گوشی هستند.
در واقع برندهای موجود در بازار از تکنولوژی های گوناگونی برای اتصال موبایل های مختلف به انواع تلویزیون استفاده می کنند؛ بنابراین باید دقت داشت که برای انجام این اتصال، از روشی استفاده شود که با هر دو دستگاه سازگار باشد؛ به عبارت دیگر، هر دو وسیله باید از ویژگی ها و تکنولوژی های مورد نظر پشتیبانی کنند.
در ادامه این مقاله از سایت فروشگاهی فرفره، به بررسی انواع روش های اتصال انواع گوشی های هوشمند به TV می پردازیم. تا انتهای این مقاله کاربردی و کامل، با ما همراه باشید.
وصل کردن گوشی به تلویزیون بدون سیم
فناوری روز به کاربران این امکان را می دهد تا موبایل خود را بدون نیاز به کابل و سیم های دست و پا گیر به تلویزیون متصل کنند و بدون هرگونه کندی و اختلالی، رسانه های خود را در آن به نمایش بگذارند. روش های گوناگونی برای وصل کردن تلفن همراه هوشمند به مانتیور وجود دارد که در ادامه به بررسی مهم ترین آن ها می پردازیم.
وصل کردن گوشی به تلویزیون هوشمند (اسمارت)
در اغلب تلویزیون های هوشمند امروزی از سیستم عامل اندروید استفاده شده است. این سیستم عامل کمک می کند تا TV ها به راحتی و بدون نیاز به کابل، به موبایل های هوشمند متصل شوند. البته امکان اتصال گوشی به دستگاه های غیر اندرویدی و غیر هوشمند نیز وجود دارد. توصیه می شود در رابطه با روش های اتصال تلفن همراه به تلویزیون، به خوبی مطالعه کنید تا در نهایت روشی درست و اصولی برای استفاده از این فناوری انتخاب نمایید.
وصل کردن گوشی به تلویزیون بدون سیم با فناوری میراکست (Miracast)
یکی از روش های بی سیم وصل کردن گوشی به تلویزیون، استفاده از فناوری میراکست است. این فناوری به شما این امکان را می دهد تا با استفاده از وای فای به جای کابل HDMI، موبایل خود را به TV متصل کنید. همچنین با استفاده از این تکنولوژی، شما می توانید به راحتی فایل های تصاویر، موزیک ها، فیلم، بازی ها و دیگر موارد را در صفحه نمایش تلویزیون خود مشاهده کنید.
باید توجه داشته باشید که با استفاده از تکنولوژی میراکست، شما نمی توانید فایلی را از موبایل یا تبلت خود به تلویزیون منتقل کنید و تنها تصویر موبایل یا تبلت روی صفحه تلویزیون به نمایش گذاشته می شود. بنابراین برای تماشای فیلم و انجام بازی، فیلم یا بازی مورد نظر باید روی موبایل یا تبلت در حال اجرا باشند. همچنین این تکنولوژی قادر به انتقال صدا نیست و نمی توان از آن برای پخش موسیقی استفاده کرد. در صورت نیاز به صوت و پخش موزیک، شما باید قابلیت Sound Mirroring را به کار بگیرید.
علاوه بر این، تمامی اعلان های کاربر نیز روی صفحه تلویزیون نمایش داده می شود. بنابراین کاربران باید به این موضوع توجه داشته باشند و در صورت نیاز، در زمان اتصال موبایل به تلویزیون با تکنولوژی میراکست، اعلان های خود را قطع کنند.
در حال حاضر، انواع موبایل های هوشمند با اندروید 4.2 به بالا، از این تکنولوژی پشتیبانی می کنند و بسیاری از تلویزیون های جدید نیز مجهز به میراکست هستند. فناوری Miracast با نام های دیگری نظیر Cast Screen، Screen Sharing، Miracast Screen، Screen Mirroring، Smart View و Wireless Display نیز شناخته می شود.
مزایا و معایب میراکست چه هستند؟
مزایا
- سادگی استفاده: برای انتقال تصویر صفحه گوشی به تلویزیون، تنها به یک برنامه نیاز دارید و نیازی به نصب برنامههای جداگانه روی تلویزیون نیست (مثل یوتیوب یا نتفلیکس).
معایب
- مصرف باتری: چون پردازش اصلی همچنان توسط گوشی انجام میشود و صفحه آن باید روشن بماند، باتری گوشی سریعتر خالی میشود.
- کیفیت تصویر: بر خلاف casting که محتوا را برای تلویزیون بهینه میکند، mirroring کیفیت تصویر را تغییر نمیدهد. یعنی ممکن است ویدئوها با کیفیت پایینتر (مثلاً HD به جای 4K) و در حالت عمودی روی تلویزیون نمایش داده شوند که چندان جذاب نیست.
وصل کردن گوشی به تلویزیون با قابلیت کستینگ (Casting)
از دیگر روش های اتصال موبایل به تلویزیون می توان به تکنولوژی جدید و نوظهور کستینگ اشاره کرد که با نام های Smart View، Cast Screen و غیره نیز شناخته می شود. در صورتی که تلفن همراه هوشمند یا تبلت شما از این قابلیت پشتیبانی کند و در صورت وجود شبکه اینترنت مناسب و باکیفیت، به راحتی می توان موبایل را به تلویزیون متصل و از آن استفاده کرد.
قابلیت کستینگ نیز مانند میراکست، تنها قادر به نمایش تصویر تلفن همراه روی صفحه تلویزیون است. ولی تفاوت عمده این قابلیت با تکنولوژی میراکست در این است که، در کستینگ، شما می توانید انتخاب کنید که برنامه یا محتوایی روی صفحه تلویزیون نشان داده شود و همچنین اعلان های کاربر نیز نشان داده نمی شوند.
مزایا و معایب کستینگ چه هستند؟
مزایا
- آزادی عمل: پس از شروع casting، میتوانید از گوشی خود برای کارهای دیگر استفاده کنید. نیازی نیست برنامهها را باز نگه دارید تا کار کند.
- ادامه پخش: اگر گوشی casting را متوقف کند اما رسانه روی دستگاه دیگری ذخیره شده باشد، پخش ادامه خواهد یافت.
معایب
- محدودیت پشتیبانی: برخی دستگاهها یا برنامهها ممکن است از casting پشتیبانی نکنند، اما راه حلهای سادهای مانند استفاده از دستگاه پخش رسانه یا برنامه جایگزین وجود دارد.
- مشکلات اتصال: اتصال اولیه میتواند گاهی اوقات کمی ناپایدار باشد، بسته به دستگاه.
در کل، مزایای casting بسیار بیشتر از معایب آن است و پشتیبانی گسترده از آن، آن را به یک گزینه عالی برای اشتراک گذاری محتوا تبدیل میکند.
چه گوشی هایی قابلیت اتصال به تلویزیون را دارند؟
همانطور که اشاره شد، تمامی تلفن های همراه هوشمند جدید را می توان TV متصل کرد. در واقع در تمامی موبایل های جدید، قابلیتی وجود دارد که از طریق آن، می توان صفحه نمایش موبایل را در تلویزیون به نمایش گذاشت. البته ممکن نام این قابلیت در هر موبایلی متفاوت باشد.
برندهای تولیدکننده TV برای وصل کردن گوشی به تلویزیون، قابلیت کست (Cast) را به محصول خود اضافه کرده اند. در صورتی که مانیتور شما چنین قابلیتی ندارد، می توانید از انواع ابزارهای جانبی برای این اتصال استفاده کنید.
طریقه اتصال بی سیم گوشی های جدید به تلویزیون هوشمند
به طور کلی، در زمان اتصال موبایل به انواع تلویزیون های سامسونگ و ال جی، شما باید در منو (Menu) تلویزیون، به دنبال گزینه Screen Sharing یا Smart View باشید و بعد از فعال کردن آن، باید به سراغ موبایل خود بروید. در گوشی های مدل 2020 تا مدل های جدیدتر، گزینه Cast Mirror وجود دارد که از منو میانبر بالای صفحه نمایش در دسترس است.
این قابلیت ممکن است با نام Smart View، Wireless Projection، AirPlay Mirroring یا Screen Mirroring در موبایل شما موجود باشند که برای اتصال به TV، باید آن را روشن کنید. بعد از فعالسازی این گزینه ها، تلفن همراه شما به طور خودکار، تلویزیون را پیدا می کند. شما با انتخاب نام TV در لیست موجود، اتصال را میان موبایل و تلویزیون، برقرار می کنید. این اتصال نیاز به اینترنت ندارد و با کمک وای فای انجام خواهد شد.
وصل کردن گوشی سامسونگ به تلویزیون
در انواع گوشی سامسونگ، گزینه ای به نام اسمارت ویو (Smart View) وجود دارد که به شما امکان اتصال تلفن همراه به TV را می دهد. وصل کردن موبایل سامسونگ به تلویزیون هوشمند با استفاده از این گزینه بسیار راحت است.
در ابتدا باید بررسی کنید که در تنظیمات تلویزیون، حالت اتصال به موبایل فعال باشد. در برخی از مدل های تلویزیون، شما باید تا انتهای فرآیند اتصال، در صفحه تنظیمات بمانید و در برخی دیگر هم نیازی به این کار نبوده و تنها روشن بودن قابلیت اتصال کافی است.
در ادامه شما باید به منو ابزارهای بالای صفحه گوشی سامسونگ بروید یا در منو تنظیمات، گزینه smart view را فعال کنید. در این حالت، تلفن همراه شروع به جستجو کرده تا شبکه وای فای TV را پیدا کند و به آن متصل شود.
یکی دیگر از قابلیت های جذاب و منحصر به فرد محصولات سامسونگ، قابلیت Tap View است. شما با استفاده از این گزینه می توانید تنها با نزدیک کردن تلفن همراه خود به تلویزیون، قابلیت Mirroring یا آینه کردن را فعال کرده و صفحه نمایش موبایل خود را روی تلویزیون نمایش دهید. این قابلیت مخصوص شرکت سامسونگ بوده و دیگر شرکت ها، چنین قابلیتی را ندارند.
وصل کردن گوشی شیائومی به تلویزیون
در انواع گوشی شیائومی نیز باید گزینه Cast را از منو تنظیمات بالای صفحه نمایش یا تنظیمات اصلی فعال کنید. همچنین از روشن بودن قابلیت وصل کردن گوشی به تلویزیون نیز مطمئن شوید. موبایل شیائومی نیز به طور خودکار، شروع به جستجو کرده و به محض اینکه شما نام TV را در لیست انتخاب کنید، اتصال به طور کامل انجام شده و تصاویر به تلویزیون منتقل می شوند.
نحوه اتصال گوشی شیائومی به تلویزیون با کابل شارژر
یکی از انواع کابل هایی که می توانید برای اتصال گوشی شیائومی به TV از آن استفاده کنید، همان کابل شارژر است. البته امکان انجام عمل آینه کردن (Mirroring) در این حالت وجود ندارد. اما با اینگونه اتصال، تلویزیون، موبایل شما را به عنوان یک حافظه خارجی شناسایی می کند و می توانید از اطلاعات موجود در آن استفاده کنید.
اما نحوه اتصال گوشی شیائومی به تلویزیون با کابل شارژر چگونه است؟ ابتدا شما باید وارد منو Developer Options در تنظیمات بروید و از آنجا گزینه USB Debugging را فعال کنید. در این مرحله باید یک سر کابل شارژر را به گوشی و سر دیگر آن را به TV مورد نظر وصل کنید. بعد از این، با انتخاب گزینه USB را در تلویزیون، به تمام فایل های خود دسترسی خواهید داشت.
وصل کردن گوشی آیفون به تلویزیون
شما می توانید گوشی آیفون را مانند تلفن های همراه اندرویدی، به روش های مختلفی به تلویزیون متصل کنید، که این روش ها به شرح زیر است.
نحوه وصل کردن آیفون و آیپد به تلویزیون های هوشمند
برای اتصال آیفون به TV می توانید از قابلیت AirPlay استفاده کنید که در این حالت، تلویزیون مورد نظر نیز باید از این نوع اتصال که مخصوص سیستم عامل های iOS است، پشتیبانی کند. در حال حاضر، چندین مدل از تلویزیون های برند سامسونگ، ال جی، سونی و اپل از قابلیت AirPlay پشتیبانی می کنند. باید توجه داشته باشید که این تکنولوژی، علاوه بر انتقال تصویر، انتقال صدا را نیز انجام می دهد. برای اتصال با استفاده از این روش، باید مراحل زیر را دنبال کنید:
- از منو نوار ابزار، گزینه Screen Mirroring را انتخاب نمایید تا جستجوی اتوماتیک TVآغاز شود.
- بعد از پیدا شدن اسم TV مورد نظر در لیست، روی آن بزنید تا اتصال گوشی به تلویزیون انجام شود.
- البته توجه داشته باشید که در صورت نیاز، لازم است از قبل گزینه AirPlay را نیز TV فعال کرده باشید.
مزایا و معایبAirPlay چه هستند؟
مزایا
- راحتی در استفاده: اگر در اکوسیستم اپل با دستگاههای متعدد هستید، راهاندازی AirPlay تقریباً بدون دردسر خواهد بود. نیازی نیست نگران تهیه برنامههای مناسب یا موارد مشابه باشید – نرمافزار سازگار از قبل وجود دارد و آماده استفاده است.
معایب
- محدودیت دستگاهها: انتخاب شما از بین دستگاههای محدودی است. برخی تلویزیونهای هوشمند دارای پشتیبانی داخلی AirPlay هستند، اما بیشتر آنها به یک دستگاه خارجی مانند Apple TV متکی هستند. همچنین، اکثر برنامههای پخش ویدئو از AirPlay پشتیبانی نمیکنند (یا دیگر پشتیبانی نمیکنند)، اما این موضوع اکنون که آیفونها و آیپدها امکان casting را دارند، چندان مشکلساز نیست؛ مگر اینکه بخواهید screencast کنید که در این صورت شانسی ندارید.
وصل کردن گوشی آیفون به تلویزیون با کابل
در صورتی که تمایلی به اتصال بدون کابل گوشی آیفون به TV و استفاده از قابلیت AirPlay را ندارید، می توانید از آداپتور مخصوص این نوع اتصال استفاده کنید. کمپانی اپل، کابل تبدیل اختصاصی به نام Lightening Digital AV طراحی کرده است که در کنار یک کابل HDMI، فرآیند اتصال به تلویزیون را تکمیل می کند.
در این روش، شما ابتدا باید کابل HDMI را به TV متصل کنید و سپس آداپتور را از این سر به کابل HDMI و از سر دیگر به گوشی آیفون متصل نمایید. سپس، کافی است تلویزیون را روشن کرده و تنظیمات آن را به گونه ای انجام دهید که محتوای صفحه نمایش را از ورودی HDMI بخواند. در این حالت صفحه نمایش آیفون یا آیپد شما در تلویزیون نشان داده می شود.
در صورتی که به دنبال خرید گوشی اپل و دیگر لوازم جانبی آن هستید، وبسایت فرفره می تواند بسیار کمک کننده باشد. شما با ورود به این وبسایت، با انواع محصولات مختلف، اعم از انواع تلفن های همراه کمپانی اپل و لوازم جانبی متنوع و گوناگون مواجه می شوید که می توانید با توجه ویژگی های درج شده برای محصولات و مقایسه آن ها با یکدیگر، خرید خود را با قیمتی مقرون به صرفه، انجام دهید.
وصل شدن موبایل به تلویزیون های غیرهوشمند با دانگل وای فای
شاید این نکته برای شما جالب باشد که بدانید، امکان اتصال تلویزیون های غیرهوشمند و قدیمی نیز به موبایل وجود دارد. برای وصل کردن گوشی به TV غیرهوشمند، شما باید با صرف هزینه بسیار کمی، یک رابط بی سیم با قابلیت کستینگ (Casting) یا به اصطلاح یک دانگل تهیه نمایید. البته در صورتی که این تلویزیون ها دارای پورت HDMI باشند، دیگر نیازی به دانگل وای فای نبوده و می توان به راحتی اتصال موبایل به تلویزیون را انجام داد.
دانگل های وای فای به پورت HDMI تلویزیون متصل می شوند و شما با اتصال موبایل خود به این دانگل، می توانید تصاویر را منتقل کنید. انواع مختلفی از این رابط های بی سیم در بازار وجود دارد که از جمله معروف ترین و کاربردی ترین آن ها در بازار ایران می توان به Anycast و Chromecast اشاره کرد. البته در چند سال اخیر، برندها و مدل های مختلفی از دانگل وارد بازار شده است که همگی قابلیت اتصال به موبایل را دارند.
وصل کردن گوشی به تلویزیون با سیم
درصورتی که شما به دنبال اتصال گوشی خود به TV از طریق کابل هستید، می توانید از روش های زیر استفاده کنید:
نحوه اتصال گوشی به تلویزیون با هاب و کابل های مبدل
استفاده کابل های مبدل جزو آسان ترین روش های اتصال تلفن همراه به تلویزیون به شمار می رود. با استفاده این نوع کابل ها شما می توانید پورت های جدید و متفاوتی را به دستگاه خود اضافه کنید و در نهایت صدا و تصویر موجود در موبایل را با کیفیت بسیار بالا به تلویزیون منتقل نمایید. همچنین شما می توانید برای اتصال تبلت یا لپ تاپ خود نیز از این کابل ها استفاده کنید. برندهای مختلفی از کابل های مبدل در بازار وجود دارد که معمولاً برند مطرح و معروفی نیستند. با این حساب، این ریسک وجود دارد که کابل مبدل خریداری شده، با TV یا موبایل شما، همخوانی نداشته باشد.
نحوه وصل کردن گوشی به تلویزیون با MHL
از دیگر روش های وصل کردن گوشی به تلویزیون، اتصال با کابل MHL است. برای استفاده از این روش، شما باید در ابتدا مطمئن شوید که تلفن همراه و TV مورد نظر از فناوری MHL پشتیباتی می کند. برای این نوع اتصال، باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
- کابل MHL تهیه شده را از یک سمت به پورت MHL تلویزیون و سمت دیگر به پورت USB موبایل متصل کنید.
- بعد از انجام اتصال، تلویزیون و گوشی را روشن کنید. از منو تنظیمات موبایل، گزینه Screen Mirroring یا Miracast را انتخابکنید و از بین گزینه های موجود، روی نام تلویزیون مورد نظر بزنید.
- بعد از گذشت چند ثانیه، اتصال موبایل به TV انجام و صفحه نمایش پدیدار می شود.
طریقه وصل شدن گوشی به تلویزیون با کابل SlimPort
کابل مبدل SlimPort نیز عملکردی مشابه با کابل MHL دارد؛ اما نکته مهمی در رابطه با کابل SlimPort وجود دارد این است که می توان این کابل را به پورت های HDMI، DVI، DisplsyPort و VGA متصل کرد و انتقال اطلاعات را انجام داد. این نوع کابل ها انواع مختلفی دارند که برخی از آن ها فقط به پورت VGA و برخی دیگر فقط به HDMI متصل می شوند. البته شما می توانید کابل اسلیم پورت چند منظوره (SlimPort combo connector) با دو یا چند پورت خروجی متفاوت را نیز تهیه کنید. بنابراین شما با این کابل می توانید از طریق پورت VGI، موبایل را به تلویزیون های قدیمی متصل کنید. این در حالی است که کابل های MHL تنها به درگاه HDMI متصل می شوند.
اتصال گوشی سامسونگ به تلویزیون با کابل DeX
یکی از بهترین مبدل ها برای اتصال انواع گوشی موبایل سامسونگ به تلویزیون، کابل DeX یا کابل USB-C-HDMI است. بعد از وصل کردن کابل به پورت های موبایل و TV، شما باید به بخش Notification یا اعلانات تلفن همراه خود بروید و گزینه اعلان تعویض حالت اتصال را انتخاب کنید.
داک های مخصوص اتصال گوشی به تلویزیون
در طی سال های اخیر، تکنولوژی به گونه ای پیش رفته است که شما می توانید از تلفن همراه خود به عنوان کامپیوتر استفاده کنید. محقق شدن این رویا، با تولید داک های موبایل، شروع شد که خوشبختانه برندهای مطرحی نظیر سامسونگ نیز وارد این عرصه شده اند.
استفاده از داک (Dock) برای وصل کردن گوشی به تلویزیون، به شما امکانات گسترده ای می دهد که این امکانات، تا قبل از اختراع آن، تقریباً وجود نداشتند. در واقع این داک های مخصوص، محتوای موبایل را در محیط دسکتاپ روی تلویزیون نمایش داده و با اتصال همزمان تلفن همراه، کیبورد و موس، تجربه ای شبیه به کار با کامپیوتر را برای کاربر به ارمغان می آورد.در ادامه نیز به دو مدل از داک های عرضه شده توسط کمپانی مایکروسافت و سامسونگ اشاره می شود:
- داک مایکروسافت با نام Display Dock: این داک ظاهری شبیه به یک مکعب کوچک دارد. همچنین به علت داشتن وزن مناسب، در جای خود ثابت باقی مانده و با هر حرکت موس (Mouse)، دچار لرزش و حرکت نمی شود.
- داک سامسونگ با نام DeX Station: این محصول برای وصل کردن گوشی به مانیتور، کیبورد، موس و غیره طراحی شده است. همچنین این داک دارای یک اسپیکر بلوتوث متوسط بوده که در زمان روشن کرده دستگاه، به صورت کشویی کنار می رود و محل قرارگیری موبایل در آن، ظاهر خواهد شد.
جمع بندی
در حال حاضر، تلفن های همراه جدید، گزینه های متعددی را برای انواع اتصال به تلویزیون ارائه می دهند که شما از طریق استفاده از این گزینه ها می توانید حالت های مختلفی از انتقال تصویر، صدا و فایل را برای خود فعال کنید. اما در طرف دیگر، گوشی هایی وجود دارد که تنها یک گزینه در اختیار کاربران می گذارند و حتی برخی از آن ها، هیچ گونه قابلیتی برای اتصال به تلویزیون ندارند. بنابراین بهتر است در اولین اقدام، مشخصات موبایل خود را در سایت کمپانی تولیدکننده مطالعه کنید تا از وجود قابلیت وصل کردن گوشی به تلویزیون مطمئن شوید. همچین در این مقاله، انواع روش های اتصال به وسیله کابل یا بدون کابل برای شما توضیح داده شد که شما با توجه به شرایط موبایل و همچنین گزینه های موجود، بهترین روش را انتخاب کرده و اتصال موبایل خود به تلویزیون را انجام دهید.